På gång!

Titanias webmaster har varit lite långsam med att uppdatera bloggen den senaste tiden, men det betyder inte att vi har legat på latsidan med sången under vintern! Vi har haft fullt upp med att vara ute på vår första turné, repa in ny repertoar, träna sångteknik (både genom individuella sånglektioner och gemensamma workshops) med vår eminenta sångpedagog, uppträda utomhus i snön (Partille vinterfest) och inomhus på bibliotek, fira 1-årsjubileum, planera inför kommande äventyr, och sist men inte minst med inspelningen av en ny sång som kommer att släppas på Youtube inom kort. Det är ett alldeles nyskrivet arrangemang, arrangerat speciellt för oss, och vi ser verkligen fram emot att få dela det med alla som vill lyssna! Mer information kommer snart.

362BF4D4-6E30-4259-B91C-3D4EBFC75DD7efter-sång-fika på Tuve bibliotek 21/3

Under mars månad uppträdde vi på inte mindre än två olika bibliotek på Hisingen: Tuve och Backa, och dessutom med två helt olika program. I Tuve var temat ”Kvinnlig rösträtt 100 år”, så vi hade plockat ihop bland annat suffragett- och kvinnokampsånger, och passade också på att lyfta fram kvinnliga kompositörer/poeter som tyvärr ofta hamnar i skymundan. Vi fick också tillfälle att lyssna på ett intressant föredrag av Lena Wängnerud, professor i statsvetenskap och redaktör för den nyutkomna boken Rösträttens århundrade. Mycket inspirerande!

Till Backa bibliotek veckan därpå hade vi med oss ett knippe vårsånger tillsammans med en handfull litterära pärlor (tonsatta dikter med mera) och genomförde årets första vårkonsert! För de som missade det finns fler tillfällen att lyssna på oss framöver, bland annat helgen den 27-28/4 då vi går runt och sjunger vårsånger på Sävedalens köpgata i Partille på lördagen och sedan sjunger japanska sånger på Hanami i Botaniska trädgården på söndagen. Vi kommer också att sjunga några vackra sakrala stycken under skärtorsdagsmässan i Biskopsgårdens kyrka kl 18 på torsdag. Kom gärna och lyssna! Mer information om alla våra gig finns som vanligt under fliken ”framträdanden”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s